Artikelen

23.06.2016 Landelijke Studiedag Gerontopsychiatrie in het verpleeghuis

Hoe bied je ouderen met psychiatrische problemen een goed thuis? Deze vraag staat centraal tijdens de landelijke studiedag ‘Gerontopsychiatrie in het verpleeghuis’ op 10 oktober 2016 in De Werelt in Lunteren. Zowel zorgprofessionals als managers en beleidsmakers gaan met ervaren sprekers aan de slag om de zorg voor een complexe doelgroep te optimaliseren.

Een thuis bieden voor ouderen met psychiatrische problemen.

Zorgprofessionals in verpleeghuizen krijgen steeds meer te maken met ouderen die ernstige psychiatrische problematiek vertonen. Bij opname zijn zij vaak verwaarloosd en verward, meestal in combinatie met sociaal isolement en forse zelfzorgtekorten. Dit trekt een wissel op de directe omgeving (familie, medebewoners en verzorgenden). Er is vaak sprake van moeilijk begrijpbaar en hanteerbaar gedrag. Het bieden van een goede woonomgeving en zorg voor deze ouderen stelt zowel het management als de zorgprofessionals voor diverse uitdagingen.

Tijdens de landelijke studiedag Gerontopsychiatrie in het verpleeghuis op 10 oktober 2016 leren zorgprofessionals hoe zij deze cliënten een goed leven kunnen bieden en tegelijkertijd een prettige werk- en leefomgeving creëren voor zichzelf en de overige bewoners. Managers en beleidsmakers gaan aan de slag met organisatorische vragen en leren hoe zij de zorgteams kunnen toerusten om de zorg voor deze complexe doelgroep te kunnen bieden.

Het complete programma vind je terug op: www.studiearena.nl.

Aangeleverd door Studie Arena
Geplaatst door: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen


LAATSTE NIEUWS
  • Gemengde gevoelens bij buurtbewoner
    s over sluiting Bronovo ziekenhuis Lees meer
  • Grote regionale verschillen in verb
    ruik persoonsgebonden budget Lees meer
  • Minister Bruno Bruins wil keten van
    acute zorg in regio’s versterken Lees meer
ARCHIEF
LAATSTE ARTIKELEN
  • Internet gebruiken als huisarts; be
    trouwbaar of niet? Lees meer
  • Landelijk Congres Dementie achter d
    e voordeur Lees meer
  • Topvrouw NZa pleit voor een verplee
    gkundige in de raad van bestuur Lees meer
ARCHIEF
Particuliere Thuiszorg Warmond copyright В 2024