Artikelen |
Uit onderzoek onder tachtig ziekenhuizen dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat ziekenhuizen veel meer aandacht besteden aan gezonde voeding. Minister Edith Schipper is blij met de uitkomst. Goede voeding is cruciaal, het leidt tot sneller herstel en korter verblijf, aldus Schipper. Het rapport laat tevens zien dat ziekenhuizen het belang van goede voeding onderstrepen.
Onderzoekers vinden het positief dat steeds meer ziekenhuizen onbeperkte eetmomenten faciliteert. De menukeuze is groter geworden en er zijn aangepaste maaltijden voor speciale doelgroepen. Helaas hebben nog niet alle ziekenhuizen deze verbeteringen doorgemaakt en kan over de gehele linie het voedingsaanbod aantrekkelijker worden. Daarnaast moeten ziekenhuizen beter bijhouden wat hun patiënten eten. Het voedingsconcept van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede kwam als beste naar voren in het ziekenhuis.
Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen
“De geleverde zorg door Zuster Jansen was uitstekend, een absolute aanrader”
Mevrouw Cornelise, Hilvarenbeek
|