Artikelen

05.10.2016 Nederlanders eten nog veel te zout

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) heeft op basis van onderzoek laten weten dan Nederlanders nog veel te zout eten. De inname van zout is ongeveer nog net zo hoog als wat Nederlanders tien jaar geleden aan zout innamen.

Volgens de Nierstichting, de Hartstichting, de Consumentenbond en de Nederlandse Hypertensievereniging komt de inname van zout door bewerkte voedingsmiddelen. Ze betreuren de hoge zoutinname van Nederlanders.

Door te veel zout kan er nierschade ontstaan en is er verhoogde kans op hart- en vaatziekten.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen


LAATSTE NIEUWS
  • Gemengde gevoelens bij buurtbewoner
    s over sluiting Bronovo ziekenhuis Lees meer
  • Grote regionale verschillen in verb
    ruik persoonsgebonden budget Lees meer
  • Minister Bruno Bruins wil keten van
    acute zorg in regio’s versterken Lees meer
ARCHIEF
LAATSTE ARTIKELEN
  • Internet gebruiken als huisarts; be
    trouwbaar of niet? Lees meer
  • Landelijk Congres Dementie achter d
    e voordeur Lees meer
  • Topvrouw NZa pleit voor een verplee
    gkundige in de raad van bestuur Lees meer
ARCHIEF
Particuliere Thuiszorg Warmond copyright В 2024