Artikelen

05.09.2017 Voedselverspilling in de zorg neemt af

Diverzio, stichting voor gezond en duurzaam eten en drinken, laat weten dat in de zorg mindervoedselverspilling goed mogelijk is. In het afgelopen jaar hebben bijna honderd Nederlandse zorgorganisaties samen gewerkt aan het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel en dit heeft een besparing opgeleverd van 5 miljoen euro.

Er hoefde minder eten te worden weggegooid onder meer te letten op hoeveelheden, slimmer in te kopen en maaltijden en lekkerder te maken.

In Wychen is binnenkort een conferentie over voedselverspilling, kostenbesparing en gezondheidswinst.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen


LAATSTE NIEUWS
  • Gemengde gevoelens bij buurtbewoner
    s over sluiting Bronovo ziekenhuis Lees meer
  • Grote regionale verschillen in verb
    ruik persoonsgebonden budget Lees meer
  • Minister Bruno Bruins wil keten van
    acute zorg in regio’s versterken Lees meer
ARCHIEF
LAATSTE ARTIKELEN
  • Internet gebruiken als huisarts; be
    trouwbaar of niet? Lees meer
  • Landelijk Congres Dementie achter d
    e voordeur Lees meer
  • Topvrouw NZa pleit voor een verplee
    gkundige in de raad van bestuur Lees meer
ARCHIEF
Particuliere Thuiszorg Warmond copyright В 2024