Nieuws

13.01.2017 100 miljoen voor de verbetering van ouderenzorg

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) wil in 2017 100 miljoen euro investeren om extra personeel aan te nemen om de kwaliteit van ouderenzorg te verbeteren. Het voorstel zou vandaag besproken worden in de ministerraad. Het is niet bekend waar de extra miljoenen vandaan komen.

Het manifest Scherp op Ouderenzorg van schrijver Hugo Borst en Carin Gaemers is de aanleiding van het extra geld. De Tweede Kamer riep de staatssecretaris op het manifest te omarmen en om met een officiële reactie te komen op alle punten die in het manifest genoemd worden. Twee zorgprofessionals per groep van zes tot acht bewoners in een verpleeghuis is een van de punten uit het manifest.

Diverse partijen zijn blij met de extra 100 miljoen maar het zal niet voldoende zijn om alle problemen op te lossen. Actiz heeft berekend dat het plan 1,5 tot 2 miljard euro zal gaan kosten. Daarnaast gaat het niet alleen om geld, maar ook om een innovatief arbeidsplan van alle betrokken partijen. De Patiëntenfederatie is blij met het extra geld maar ziet vooral graag dat verpleeghuizen gaan luisteren naar de bewoners.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen


LAATSTE NIEUWS
  • Gemengde gevoelens bij buurtbewoner
    s over sluiting Bronovo ziekenhuis Lees meer
  • Grote regionale verschillen in verb
    ruik persoonsgebonden budget Lees meer
  • Minister Bruno Bruins wil keten van
    acute zorg in regio’s versterken Lees meer
ARCHIEF
LAATSTE ARTIKELEN
  • Internet gebruiken als huisarts; be
    trouwbaar of niet? Lees meer
  • Landelijk Congres Dementie achter d
    e voordeur Lees meer
  • Topvrouw NZa pleit voor een verplee
    gkundige in de raad van bestuur Lees meer
ARCHIEF
Particuliere Thuiszorg Warmond copyright В 2024