Nieuws

15.09.2015 Mantelzorgers kiezen vaak voor thuiszorg van Zuster Jansen

Mantelzorgers en de mensen aan wie zij zorg verlenen, zijn vaak gebaat bij ondersteuning van een particuliere thuiszorgorganisatie als Zuster Jansen. Want mantelzorg mag in de meeste gevallen dan wel een dankbare taak zijn, het is er wel één die met diverse uitdagingen gepaard gaat. Om mantelzorgers (gedeeltelijk) te ontlasten, kunnen de zorgverleners van Zuster Jansen helpen, op zowel korte als langere termijn.  Zij kunnen alle ondersteuning bieden die nodig is: zowel verpleging en verzorging als emotionele begeleiding. De zorg van Zuster Jansen is bovendien in heel Nederland te realiseren.

Particuliere thuiszorg als aanvulling of vervanging

In Nederland zijn er veel mensen die tijdelijk of permanent de zorg voor een naaste op zich nemen: 2,6 miljoen mensen besteden wekelijks 8 uur of meer aan het verlenen van zorg aan bijvoorbeeld een familielid, partner of vriend(in). Particuliere thuiszorg kan een welkome aanvulling of vervanging zijn van de mantelzorg.

Bij Zuster Jansen kan particuliere thuiszorg op diverse manieren worden ingezet: bijvoorbeeld als 24-uurs zorg, 12-uurs zorg, nachtzorg of palliatieve zorg. Zo kan de mantelzorg worden aangevuld met professionele ondersteuning, zoveel als dat nodig is. Bovendien wordt er bij Zuster Jansen niet gewerkt met wachtlijsten, waardoor de juiste hulp ook in gevallen van spoed beschikbaar is.

Voorkom overbelasting van mantelzorger

Het risico op overbelasting kan bij een mantelzorger sterk aanwezig zijn. Vaak moeten mantelzorgers hun eigen werk en privéleven opzij zetten om voor de zieke te kunnen zorgen. Ook emotioneel kan de situatie veel van mantelzorger vergen. Aanvulling op mantelzorg vanuit de particuliere thuiszorg is ervoor bedoeld om samen het beoogde doel te bereiken: dat degene die zorg ontvangt, zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Particuliere thuiszorg is een vorm van zorg die voor een heel klein gedeelte met een persoonsgebonden budget (pgb) bekostigd kan worden.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen


LAATSTE NIEUWS
  • Gemengde gevoelens bij buurtbewoner
    s over sluiting Bronovo ziekenhuis Lees meer
  • Grote regionale verschillen in verb
    ruik persoonsgebonden budget Lees meer
  • Minister Bruno Bruins wil keten van
    acute zorg in regio’s versterken Lees meer
ARCHIEF
LAATSTE ARTIKELEN
  • Internet gebruiken als huisarts; be
    trouwbaar of niet? Lees meer
  • Landelijk Congres Dementie achter d
    e voordeur Lees meer
  • Topvrouw NZa pleit voor een verplee
    gkundige in de raad van bestuur Lees meer
ARCHIEF
Particuliere Thuiszorg Warmond copyright В 2024