Nieuws

10.03.2017 Weet u al wat u gaat stemmen? Belangrijke zorgstandpunten op een rij

Op woensdag 15 maart krijgt u de kans om te stemmen op een partij die uw belangen het beste behartigt. Bij Zuster Jansen vinden we het natuurlijk belangrijk dat er veel aandacht wordt besteed aan (ouderen)zorg, en aan hoe er met dementie wordt omgegaan in de huidige samenleving. Wij zetten ons dagelijks in om mantelzorgers te ontlasten en ervoor te zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, maar ook de Nederlandse overheid heeft daar een grote verantwoordelijkheid in. Op deze pagina zetten we per partij een aantal belangrijke standpunten op een rij. Met deze informatie in het achterhoofd wordt het wellicht gemakkelijker om op het laatste moment nog te beslissen.

In de Leefwijzer van Zuster Jansen vindt u ook artikelen per partij, waarin de zorgstandpunten uitvoeriger worden besproken.

CDA

ChristenUnie

D66

GroenLinks

PvdA

PvdD

PVV

SGP

SP

VVD

50PLUS

DENK

VNL

Meer lezen?

Zoals u leest, hebben de politieke partijen in Nederland soms zeer uitgebreide plannen voor de zorg. Alzheimer Nederland stelde een overzicht op waarin niet alleen de belangrijkste zorgstandpunten uit de verkiezingsprogramma’s zijn meegenomen, maar ook de visie van de organisatie zelf. Wanneer u meer wilt weten over ‘dementievriendelijk kiezen’, kunt u hier eens naar kijken.

De informatie uit dit artikel is gebaseerd op de verkiezingsprogramma’s die door de Nederlandse politieke partijen zelf naar buiten is gebracht. U kunt meer informatie vinden op de websites van de genoemde partijen.


LAATSTE NIEUWS
  • Gemengde gevoelens bij buurtbewoner
    s over sluiting Bronovo ziekenhuis Lees meer
  • Grote regionale verschillen in verb
    ruik persoonsgebonden budget Lees meer
  • Minister Bruno Bruins wil keten van
    acute zorg in regio’s versterken Lees meer
ARCHIEF
LAATSTE ARTIKELEN
  • Internet gebruiken als huisarts; be
    trouwbaar of niet? Lees meer
  • Landelijk Congres Dementie achter d
    e voordeur Lees meer
  • Topvrouw NZa pleit voor een verplee
    gkundige in de raad van bestuur Lees meer
ARCHIEF
Particuliere Thuiszorg Warmond copyright В 2024